GIMOKA – кафе с вкус и традиции

 

Кафето е един от най-важните символи на италианската култура. Ето защо Gimoka се стреми да завоюва сърцата на потребителите със своите кофеинови изкушения. Днес кафето Gimoka разпространява италианските традиции и автентичност в много страни по света. 

Gimoka  е една от най-известните италиански компании за автентично кафе, открояваща се със стремежа си да свързва традициите и технологиите.

Основана е през 1982 г. от Иван Падели в Ломбардия. Благодарение на страстта  и усета си към най-доброто кафе на зърна, той превръща семейния бизнес в една от най-известните италиански марки.

Компанията се развива във времето и днес изнася продукти в над 50 страни. Използвайки възможностите на 3-те си производства, Gimoka е в състояние да разработи цялата гама кафе и разтворими напитки. Производствените обекти имат общо 27 високоразвити автоматизирани линии, без да се включват линиите за опаковане. Всички са разположени около Andalo Valtellino, а с включените 3 логистични склада заемат площ от над 9 000 кв.м.

Страстта на Gimoka към кафето обхваща всички фази на преработка. За да може да отговори на постоянно развиващия се пазар, брандът въвежда нови стандарти за качество на процесите и продуктите.

Като свой приоритет компанията поставя безопасността на храните, инсталирането на камери и ad hoc процедури за управление на алергените. Активно работи за разработката на лесно рециклируеми, композитни и екологично устойчиви опаковъчни решения.

Кафе GIMOKA – качество, традиции и вкус

Блендът на марката Gimoka съчетава различни сортове от африканския континент, Азия и Южна Америка. Купува повече от 31 сорта кафе от 17 страни, за да създаде над 30 смеси с различни характеристики, отговарящи на всички потребителски вкусове.

Продуктите на Gimoka включват:

Кафе на зърна в различни варианти, изпечени според най-добрата италианска практика, с различна интензивност и нестандартен послевкус на:

- лешник и бисквита;

- какао и сушени плодове;

- с флорални и шоколадови нотки;

-линия Horeca в 3 бленда – с аромати на подправки и послевкус на горчиво какао, сушени плодове, бадем и лешник, лешник и сушени плодове.

Смляно кафе във варианти за филтър и еспресо машини, получени в резултат на дългогодишен опит в смесването на отделни сортове от цял свят с вкус на букет  от подправки, на плодове и препечени бадеми; крем от джандуя, чиста Арабика, безкофеиново и др.;

Кафе дози с 4 различни смеси в композирана версия, съвместими с всички машини, използващи системата Easy Serving Espresso (ESE). Изработени са от филтърна хартия и след приготвяне на кафето могат да се изхвърлят като органични отпадъци;

Кафе капсули от традиционна пластмаса, екологичен компостируем материал и най-новите от алуминий, съвместими с различни системи като Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza A Modo Mio, Lavazza Blue, Espresso Point и с вкус на крем брюле, лешник, айриш, шам фъстък  и др.

Независимо дали е на зърна, смляно, или пакетирано в единични дози, кафе Gimoka позволява голям избор за всеки вкус. Различните комбинации на азиатска или африканска, централна или южноамериканска Арабика и Робуста предлагат невероятни вкусови нюанси: мек или наситен, горчив или кисел, лек или многокомпонентен с шоколадов, плодов или цветен послевкус. Това е и причината сравнително младата марка Gimoka да има толкова голяма популярност не само в Италия, но и по целия свят.