Младен Гинев: The Selfie Maker – моят първи темпър

Бивш бариста, настоящ заместник-управител на ресторант и преди всичко човек със страст към приготвянето на хубаво кафе с качествени продукти. Младен Гинев разказва повече за начинанието да произвеждаш в България първокласен продукт на световно ниво. Ще

Георги Чернаев: Професията бариста те държи мотивиран години наред

Бариста Георги Чернаев работи в Мементо от над две години, а опитът му зад бара е 7-годишен. През октомври 2014 г. участва в Barista Camp of Europe в Атина – събитие, което се провежда за първи път

Теди и Бисер от Starbucks: Извадете наяве вкуса на кафето с храна

Теди и Бисер Тотолакови ни разкриват как можем да правим майсторски комбинации между кафе и храна без да имаме специални познания. И двамата са Coffee master в Starbucks, тъй като са получили специално обучение и сертифициране

Мария Герчева: Перфектното еспресо е чисто, 30 мл за 30 сек.

Мария Герчева е собственик на Фабрика Дъга, но често минава отвъд задълженията си на мениджър и се грижи за всичко в заведението, което се е превърнало в неин втори дом. Убедена е, че когато човек върши

Нутриционист: Умереният прием на кафе е полезен за здравето

Надя Петрова е нутриционист или с други думи – експерт по здравословно и балансирано хранене с цялостен подход към здравето на човек. Учила е в Канадското училище за натурално хранене (CSNN), член е на Канадската асоциация

Ивайло Атанасов: Новите тенденции навлизат от чужбина с пълна сила

Един от дългогодишните собственици на бар By The Way, Ивайло Атанасов, ни разказва за бар културата в България, за качествените заведения и за хората, които работят в тях. Разкрива и как се запалва се по барманството