KIMBO – вдъхновение от неаполитанските традиции

Вече над 50 г. Kimbo отразява страстта към кафето. Историята му започва в световната столица на еспресото – Неапол. От малкото магазинче тогава днес брандът завладява целия свят, превръщайки се в един от лидерите на пазара.

Вдъхновено от италианските традиции, кафето Kimbo е отнесено от самите италианци към премиум класа. За всеки, който иска да опита истинско неаполитанско кафе, марката предлага невероятни смеси от елитни сортове Арабика и прецизно отбрани зърна Робуста.

В повече от 60 страни всеки ден с удоволствие се пие кафе Kimbo, а това надхвърля внушителните 4 милиарда чаши. Почитателите му без колебание изтъкват дълъг списък с неговите невероятни качества, отличаващи го от останалите продукти на пазара.

Кое прави кафето Kimbo толкова предпочитано?

Превърнало се в истинска неаполитанска легенда, кафето Kimbo заема според италианците почетното второ място след кафето с вековна традиция Lavazza, но във Франция и Канада е признато като безспорен лидер.

Има няколко причини кафето Kimbo да е любимо на много хора. Освен че световната известност на марката с продажби над 300 милиона евро годишно привлича вниманието, други негови предимства са:

използваните иновативни методи за производство, позволяващи получаването на висококачествени зърна, и конвенционалното печене за постигане на стабилен вкус;

наличието на знака”U”, потвърждение за качеството на продукта;

голям избор от елитни блендове с ярки особености.

Готовата напитка от кафе Kimbo е с плътна консистенция, с интензивен аромат и кадифен дълготраен послевкус. Марката предлага на почитателите си по целия свят различни видове кафе с великолепно качество.

Кафето Kimbo – истински неаполитански вкус във всеки вариант

Независимо дали предпочитате кафе Kimbo на зърна, мляно, на капсули или филтърни дози, ще получите еднаква наслада от напитката.

Кафе Kimbo на зърна – многообразие от вкусове и аромати

Зърната, предлагани от марката, са изпечени според автентичната неаполитанска традиция. Те са отбрани от най-добрите кафе плантации в Централна и Южна Америка и ако са смес от 100% Арабика, балансираната им комбинация ще ви предложи напитка с плътен плодов вкус, с мека киселинност и лека сладост.

Ако харесвате смес от Арабика и Робуста, индийска Робуста и Арабика от Перу и Никарагуа са перфектна комбинация между сладост и киселинност, оставяйки като послевкус нотки на бадеми, свежи цветя и подправки.

Зърната Kimbo са представени в множество варианти, а това позволява на потребителите да избират по-силни или по-меки, съобразно изпичането на зърната или съотношението на сортовете в сместа. Kimbo Extra Cream, Espresso Napoli, Unique, Intenso и много други – всеки един вид разкрива по специален начин неповторимия неаполитански вкус.

Мляно кафе Kimbo – широк асортимент на оригинални смеси

Марката произвежда мляно кафе от 1949 г. и оттогава продължава да поддържа местната традиция за изготвянето му. Днес Kimbo притежава своя школа, в която се получават умения за правилно печене на кафеените зърна и за създаване на единствени по рода си смеси.

Доставените от Гватемала, Индия, Бразилия, Етиопия и Колумбия зърна се пекат с помощта на горещ въздух, всеки сорт поотделно. Опитни специалисти създават след това ексклузивни блендове от смлените зърна.

Мляното ексклузивни кафе е екологично чисто, а компанията предлага богат асортимент от смеси в щадящи природата опаковки и рециклируеми метални кутии като Kimbo Aroma Classico, Espresso Napoli, Intenso, Aroma Gold и др. За най-добро се смята Espresso Napolitano – силно изпечено и обогатяващо напитката с плътен гъст каймак. То и всички останали видове мляно кафе принадлежат към графата луксозни, а за това свидетелства и специалният сертификат.

Истински италиански вкус ще ви предложат и дозите и капсулите Kimbo, които запазват пълноценния аромат и характерния богат вкус на кафето в тях.

На зърна, мляно или затворено в дози и капсули, кафето Kimbo е начин да се усети духа на неаполитанските традиции навсякъде и от всеки, който държи да достави наслада на сетивата си с истинско ароматно и вкусно кафе.