Бамбуковите продукти са екологични, леки, здрави и 100% биоразградими. Чашите и приборите от бамбук са идеални за употреба в офиса, на път, пикник, къмпинг или почивка. Ако искате да помогнете на природата по един модерен начин, използвайте бамбукови съдове.Бамбукът е изключително възобновяем и екологичен ресурс. Той расте по-бързо от всяко дърво и може да се отглежда и събира без използването на пестициди. Тези екологични характеристики на бамбука са основната причина той да бъде изключително популярен и широко използван сред екоосъзнатите потребители.

Еко добив

За разлика от процеса на производство на хартия, който изисква унищожаването на дървета, бамбуковите материали се събират, без да навредят на самите растения. Бамбукът продължава да расте и съществува съвсем нормално.Продуктите от бамбук се произвеждат от обвивката на растението. Тя представлява защитният външен слой на стеблата на бамбука, който расте в младите растения. Щом растението достигне определена точка на зрялост, обвивката сама пада.Падналата обвивка се събира веднага след падане без това да причинява никаква вреда на бамбуковите растения. Това събиране е подобно на събирането на палмовите листа, след като падат от палмовите дървета. Ако бъдат оставени, след време земята просто ще ги погълне обратно.След това тя се събира, почиства и сварява. Следващата стъпка е да се пресова до необходимата дебелина и форма за желания продукт. Процесът се осъществява без употребата на химикали или токсини.

Еко материал

Бамбукът притежава естествени антибактериални свойства, което го прави идеален за многократна употреба за храни и напитки. И тъй като бамбукът е естествен продукт, а не пластмаса, няма нужда да се тревожите за BPA.BPA или бисфенол А е индустриален химикал, който прониква в храната или напитката от кутията или бутилката, които съдържат BPA. Оттам опасната субстанция лесно навлиза в човешката кръвоносна система.За разлика от дървото, бамбукът е създаден многократна употреба. Той е невероятно гъвкав, което го прави надежден и дълготраен. Правейки една малка промяна от пластмаса към бамбук, можете да намалите значително своя въглероден отпечатък.Бамбуковите съдове могат да се компостират, така че те не водят до замърсяване на околната среда след края на живота си. Бамбукът лесно ще се разгради заедно с другите органични материали.

Еко употреба

Бамбукът е известен със своята устойчивост и стилен външен вид. Бамбуковите съдове са изключително здрави и издръжливи, но същевременно - леки и гъвкави. Бамбуковите прибори са много по-дълготрайни от дървените и пластмасовите.Бамбукът е топло- и водоустойчив материал. При правилна грижа продуктите от бамбук не се оцветяват и не абсорбират миризмите. Също така са много лесни за почистване.Чашите и съдовете за храна от бамбук имат гладка повърхност. Те не стават груби и порести след няколко месеца употреба, като например дървените. Освен това те са леки, функционални и удобни за употреба.Еко съдовете могат да се мият на най-горния рафт на съдомиялната машина, но ще „живеят“ по-дълго, ако ръчно ги миете на ръка, тъй като съдомиялните машини са груби към материала. Препоръчваме ви да ги миете непосредствено след всяка употреба, за да удължите максимално техния живот.Бамбуковите чаши и прибори добавят свежо докосване на всяка кухня и са идеалните подаръци за хора със забързано ежедневие. Разгледайте нашите бамбукови продукти и внесете частица от природата в своя дом.По-долу ще откриете практични и симпатични еко аксесоари BambooCup.