„Бронирано кафе“ с масло, зелено кафе – има безброй начини да консумираме любимата си напитка. Какво още липсва? Пригответе се – сега е на мода да се пие черно лате. То е вариант на кафето или по-скоро негова алтернатива с активен въглен. Именно тази съставка прави черното лате толкова специално.Активният въглен може да бъде открит в много продукти: шампоани, маски за лице, паста за зъби, сладолед, смутита, сокове. Той подпомага красотата като прави зъбите естествено бели, почиства порите на кожата, премахва вредните токсини от тялото, помага да се адаптираме към часовата разлика.Може би не е изненада, че положителните ефекти на минерала вече се използват и като алтернатива на кафето. Активният въглен е универсален природен абсорбент, ефективен срещу стомашно-чревни проблеми. А като бонус – след нощен запой черното лате може да облекчи махмурлука на следващата сутрин.В интерес на истината черното лате не е кофеинова напитка и няма нищо общо с кафето, освен външния вид. То по-скоро е алтернатива за всеки, който иска да разнообрази ежедневния кафе ритуал. Ако искате да опитате тази нестандартна напитка, вижте рецептата по-долу.

Съставки за една порция:

съдържанието на 2 капсули активен въглен250 мл кокосово, бадемово или овесено мляко1 ч.л. мед, кленов сироп или сироп от агаве

Приготвяне:

Първо загрявайте млякото в тенджера.След това добавете останалите съставки и разбъркайте.Алтернатива: смесете всички съставки в чаша и загрейте в микровълнова фурна.