От кафе до кафе има огромна разлика. Експертите в бутикова пекарна за кафе Монтекристо Кофи Къмпани знаят това и са решили да предлагат на българския пазар само най-фините сортове Арабика. Кафетата идват на малки партиди и са с гарантирано качество и доказан произход. Пътят на всяко кафе до неговия производител лесно може да бъде проследен.

Първото условие за превъзходно кафе, разбира се, са висококачествените зърна зелено кафе. Тероарът влияе на външния вид, вкуса и аромата на кафето, но за крайния вкус най-важно е правилното изпичане. Всяко кафе има различна степен на изпичане, в която развива своя най-добър вкусов потенциал, и само майстор-пекар може да я открие.

Пекарната за кафе на Монтекристо е предназначена за печене на малки партиди и снабдена с прецизно оборудване за мониторинг на температурата. Много важен обаче е и човешкият фактор – пекарят трябва да разчита и на петте си сетива, за да постигне желания съвършен резултат.

Изпеченото кафе бива многократно дегустирано, докато не се създаде вкусов профил, който разкрива качеството на първокласните зърна. В търсенето на перфектната чаша кафе пекарят трябва да варира с променливата „температура/време“, за да открие профила, изкарващ на преден план най-добрите характеристики на дадено кафе.

Екипът на Монтекристо е отдаден на намирането на най-добрите кафета в света, изпичането им до степени, които най-добре подчертават индивидуалните качества на самите зърна и предлагането на най-прясно изпечените кафета на клиентите. Целият процес е свъран с постоянно усъвършенстване на уменията и придобиване на нови познания в света на кафето.

Монтекристо Кофи Къмпани е член на Specialty Coffee Association. Всяко зърно зелено кафе, което компанията купува, е отгледано, добито и обработено съгласно нейните строги изисквания за качество. Най-добрият вкус идва от по-старите „наследствени“ сортове Арабика и именно това са кафетата, които експертите търсят.

Политиката на Монтекристо е да купува предимно кафета, които са отгледани в райони с голяма надморска височина (в идеалния случай между 1,200 и 1,800 метра н.в.) и вулканични почви, богати на хранителни вещества. Друго важно условие е зърната да са брани на ръка. Това са перфектните условия за създаване на кафета с най-добри вкусови заложби.

Тук идва ред на роустмастъра (майстор-пекар), чиято роля е изключително важна. Малки партиди, изпечени от експертни ръце – това е единственият начин за постигане на съвършенство. Въпреки модерните технологии, които много от големите фирми използват, компютрите не могат да видят, помиришат и чуят качеството на доброто кафе, докато роустмастърът пече кафето, използвайки всичките си сетива за постигане на перфектен резултат.

Кафето, което поръчате днес онлайн, ще бъде изпечено и изпратено към вас на следващия работен ден. То не отлежава в складове, защото излагането на въздух, светлина и влага намалява вкусовите качества на самото кафе, дори когато то вече е опаковано. Получавате поръчаното кафе в рамките на 24-72 часа след изпичането му, защото съвършенството заслужава да бъде запазено.

За да приготвите най-ароматната чаша кафе, най-важното условие е да имате прясно изпечено кафе. А никое кафе не може да се нарече „прясно изпечено“, ако наистина не е изпечено непосредствено преди неговата продажба. Само така можете да сте сигурни, че желаното кафе ще е максимално ароматно, свежо и вкусно.

Отпийте вашата глътка съвършенство с прясно изпечено кафе от Montecristo Coffee Company!

Представяме ви екипът на Montecristo Coffee Company (от ляво надясно - Тони, Мария Елена, Анди):

Montecristo-teamПо-долу ще откриете няколко от най-купуваните кафета Montecristo.