Легендите Корн създадоха своя марка кафе – Korn Koffee

KornKoffee

Ню метъл легендите Корн решиха, освен яка музика, да правят и яко кафе. Групата се събра с майстор-пекарите на кафе J. Gursey Coffee, за да създадат заедно fait-trade сертифициран бленд от етиопски, гватемалски и перуански кафета.

Създаването на уникалния бленд е изисквало тестване на много версии на място във фабриката на пекарната. Всички членове на групата впрегнали своите умения за дегустация на кафе, придобити през годините в пътуване по света.

Печелившата смес е уникална комбинация от етиопското Yirgacheffe, гватемалското Huehuetenago и органичното перуанско кафе, смесени с най-продавания бленд Vintage Black Diamond от J. Gursey Coffee.

Компанията е сертифицирана за справедлива търговия, а произходът на нейните кафета със сертификат Rain Forest Alliance спомага за осигуряване на устойчивост и селско стопанство за защита на околната среда и правата на работниците.

„Идеята за Korn Koffee се появи до голяма степен, защото пием толкова много кафе на път, когато правим турнета, че е хубаво да има нещо, което наистина да те изстреля сутринта“, обяснява китариста Джеймс „Мънки“ Шафър.

При представянето на продукта, групата споделя: „След почти 25 години турнета, записи и свирене пред всички невероятни фенове (вие), едно нещо остава постоянно в нашето ежедневие: кафето. Ритуалът, напитката, ароматът и най-важното – първата чаша кафе всяка сутрин, която настройва тона, е нещо, което очакваме с нетърпение всеки ден.

Пред годините популярната метъл банда от Бейкърсфийлд, Калифорния беше символ на какво ли не – пиърсинг на брадичката, широки панталони като на Джон Траволта в Battlefield Earth – но влизането в света на кафето е неочакван ход. И ние го приветстваме.

Във видеото вижте как Korn правят кафе: