Във връзка с въпроси по повод на обявеното извънредно положение в Страната, Ви информираме, че Espressimo.bg продължава да работи на пълен капацитет. Всички служители са инструктирани и са взети необходимите мерки, спрямо съветите на здравните експерти.

Романтични кафе изненади за любимия на Свети Валентин

Вечеря и филм на Свети Валентин? Момчета (и момичета), можете повече от това. Идеята със сигурност е добра, но не е незабравимо романтично преживяване. Бъдете оригинални, за да спечелите (и задържите) сърцето на вашия любим човек.

Знаете ли кой е най-лесният начин да го направите? Споделената страст, особено ако е свързана със сетивата. Не забравяйте, че любовта минава през стомаха, но не само чрез храната. Ето няколко начина да впечатлите всеки любител на хубавото кафе.

1. Поднесете кафе в леглото

Има нещо свято в това да направим чаша кафе на някого. А поднасянето на кафе в леглото прави жеста още по-специален. Няма нищо по-хубаво от това да се събудите с ободряващия аромат на кафе и човека, когото обичате.

Както храната, така и кафето, създават химична реакция в тялото ви. Тази реакция ви кара да се чувствате добре, изпълнени с живот и удоволствие – точно като любовта. А чаша кафе в комбинация с вкусна закуска носи уникална наслада

2. Излезте на среща в хубаво кафене

Уютните кафенета са най-добрите места за дълбок разговор на четири очи. За да направите срещата още по-страхотна, изключете телефона си и се насладете на момента със своя специален човек.

Дори и да сте женени от дълги години, една покана за кафе може да събуди много романтични спомени. Така че за празника на влюбените не пропускайте да поканите на кафе своята половинка.

3. Доставете наслада на сетивата

Има нещо много чувствено в къпинга (дегустацията на кафе). Фокусирането върху нашите сетива ни помага да погледнем по нов начин и на своя партньор.

Ако сте начинаещи, купите плодове, шоколад и подправки, които и двамата харесвате. Когато се запознаете с техните аромати и вкусове, можете да ги сравните с вкусовите профили на различни кафета.

Пригответе разнообразни кафета от различни страни. Оценявайте сладостта, киселинността, горчивината, усещането за плътност, баланса от вкусове и аромати. Обърнете внимание на сетивата си и споделете момента с любимия човек.

4. Запишете се заедно на бариста курс

Научаването на ново умение заедно ви помага да се свържете чрез споделен опит. И за щастие винаги има още какво да се научи за кафето. Нови методи за приготвяне, домашно печене, лате изкуство. Чудесен начин да откриете своя бариста талант.

Попитайте в любимото ви кафене дали могат да ви предложат кратък курс или помолете любимия си бариста за съдействие. Ако пък нямате възможност за курс на живо, винаги можете да потърсите онлайн уроци. Прекарайте време заедно, забавлявайки се, докато приготвяте кафе специалитети.

5. Направете вечеря с шоколад и кафе

Вечеря и филм може да е клише, но романтична вечер вкъщи е едно от най-хубавите неща. Минете на следващото ниво и пригответе вечеря, богата на афродизиаци, а именно – кафе и шоколад.

Кафе и свинско може да не звучи като особено привлекателна комбинация, докато не опитате вкуса на сочно месо, покрито с глазура от кафе, кафява захар, черен пипер и чили. Сливи, ябълки и сос от червено вино ще направят ястието съвършено. А какво ще кажете за вкусен десерт? Нежно тирамису с тъмен шоколад, приготвено със специално кафе, може да разтопи сърцето на всеки.

За да направите вечерта още по-романтична, запалете ароматни свещи, пуснете романтична музика и потанцувайте бавно. Най-добрият израз на любов не е скъп подарък, а споделянето на това, което е важно за нас. И ако кафето е вашата втора любов, има безброй романтични начини да я споделите с любимия човек.