Baristo – автентично италианско кафе от града на Христофор Колумб

Освен роден град на откривателя на Америка, Генуа е и дом на едни от най-добрите кафе пекари в света. Ключова роля за това изиграва пристанището на италианския град, което от столетия е стратегическо място за търговия с най-ценните сортове кафе.

Водени от своята страст към кафето, пекарите основават множество фабрики в района на Генуа. В тях и до ден днешен кипи усилен труд, за да се създаде най-доброто автентично италианско еспресо.

През 1950 г. кафе майсторите се обединяват, основавайки Асоциацията на кафе пекарите на Генуа (на италиански TAG – Torrefattori Associati Genova). И до днес асоциацията е признат авторитет в областта на селекцията и смесването на различни сортове кафе.

Едно от най-важните неща обаче е магията, която се крие в традициите. Поколения наред майстор-пекарите запазват и усъвършенстват изкуството за създаване на уникални кафе блендове. В една от тези фабрики с вековни традиции се ражда кафе Baristo.

Фабриката, където днес се произвежда Baristo, е основана през 1903 г. и е фамилна собственост. Процесът на смесване на различни сортове кафе, всеки от които да изяви своите характеристики, изисква както професионален опит, така и личен усет към хубавия вкус. А резултатът е хармоничен и балансиран еспресо бленд.

Карло Гарбарино е главният пекар на Baristo. Той наследява страстта към кафето от своя баща, а той – от неговия. През 2000 г. Карло става главен майстор-пекар във фабриката с над 115-годишна история.

Кафе майсторът разкрива, че подборът на кафените зърна и прецизното им изпичане са част от тайната на автентичното първокласно кафе. Изпичането става с помощта на нагорещен циркулиращ въздух, а спазването на методиката на този процес гарантира постоянния вкус на кафето.

След транспортирането и престоя в силозите до пакетажните машини, кафе Baristo се пакетира във висококачествено трипластово алуминиево фолио. Опаковката на Baristo е снабдена със специална клапа, която извежда навън отделените газове без да пропуска кислород до кафето.

Вниманието към всеки детайл от пътя на кафето – от зърното до опаковката – е това, което отличава хубавото италианско еспресо от останалите кафета. Но най-важните съставки в рецептата за успех са щипка любов и много отдаденост, твърди Карло.

Кафе селекциите на Baristo удовлетворяват изтънчените изисквания както на клиентите на хотели, ресторанти и кафетерии, така и на всеки страстен любител на кафето. У дома или в офиса, кафе Baristo ви предлага чаша ароматно удоволствие по всяко време.

Мляно или на зърна, в капсули или дози, Baristo е приспособено за вашия предпочитан метод за приготвяне на кафе. Независимо от формата, под която кафето стига до вас, можете да сте сигурни, че не получавате нищо по-малко от най-доброто.

Насладете се на италианско еспресо, отгледано в най-добрите страни за производство на кафе. Етиопия, Бразилия, Хондурас, Колумбия, Коста Рика, Индия, Никарагуа, Виетнам, Папуа Нова Гвинея – това са само част от местата, на които се раждат най-ценните сортове кафе с уникални вкусове и аромати.