Bobble Bottle – по-добрата алтернатива на минералната вода

Ние, българите, обичаме минерална вода и често си я купуваме. Някои хора я предпочитат, защото не се доверяват на качествата на чешмяната вода у дома, а други смятат, че минералната вода е по-полезна за здравето. За трети пък бутилктата минерална вода просто е удобство и навик. Когато сме на почивка например, не искаме рискуваме с местната вода и се запасяваме с минерална.

Годишната консумация на минерална вода се увеличава с 12-15% през последните 20 години, сочат данни на Асоциацията на българските производители на безалкохолни напитки. През 1990 г. годишната консумация за България е била едва 8 л минерална вода на човек, докато през 2013 г. вече е 54 л. В Западна Европа потреблението е още по-високо – средно над 100 л на човек годишно.

Всички знаем, че е полезно да пием по минимум 2 л вода на ден. Продължителната употреба на минерална вода обаче крие рискове. По данни на Министерството на здравеопазването в България 13 известни български марки минерална вода имат съдържание на флуор над 4 мг/л. Според Европейската здравна асоциация горната допустима граница на съдържание на флуор във водата е 5 мг/л.

В Европа максимално допустимото ниво на съдържание на флуориди в питейната вода е 1,5 мг/л. Според специалистите консумацията единствено на минерална вода се отразява зле на мозъка и централната нервна система, като при децата рискът е още по-сериозен. Препоръчва се флуорното съдържание на водата, която пием, да е под 1,5 мг/л за възрастни и под 0,7 мг/л за деца.

Прекомерната употреба на минерална вода е вредна и за околната среда. Американците например пръскат 17 милиарда долара за минерална вода, а 1,5 милиона барела петрол се изразходват за направата на пластмасовите бутилки, в които тя се продава. Като всеки сериозен проблем и този си има решение – бутилка за многократна употреба с вграден филтър.

Bobble Bottle е патентована бутилка за многократна употреба със сменяем филтър. Тя е здрава, удобна и мека на допир, а нейният елегантен дизайн и свежи цветове ще ви допаднат. Щом я напълните с вода от чешмата, Bobble филтрира водата докато я пиете. Филтриращата бутилка ще ви спести пари и ще ви осигури свежа и чиста вода навсякъде с вас. Брилянтна идея, нали?

Филтърът е изработен от активен въглен (същият супер абсорбиращ материал, който стелките за обувки имат и който филтрира водата в аквариума). Лекият електроположителен заряд улавя всякакви замърсявания, които биха променили качествата на водата. Филтърът пречиства от хлор, тежки метали и отстранява всички странни вкусове. Можете да пречистите 150 л вода само с един филтър.

Bobble предлага решения за всеки. Моделът Carry Cap е за подходящ за ежедневна употреба, а Sport е създаден специално за удобство на спортуващите. С Infuse пък можете да ароматизирате водата с любимите си плодови вкусове. Ако имате нужда от термо бутилка, която поддържа напитките топли или студени часове наред, Insulate е правилният избор. За вкъщи вземете удобната кана Bobble, която осигурява чиста вода за цялото семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *