Рецептите на бариста Саша Виторски с Nespresso Master Origin

Саша Виторски е майстор-бариста в Nespresso от 2012 г. и специалист по лесни, 5-минутни кафе коктейли.

NICARAGUA – СЛАДКО И ХРУПКАВО

Nicaragua Sweet and Crunchy

Само една глътка и ще тръгнете на пътешествие през вкусовете на тероара на Никарагуа. Сладкият аромат на банан ви отвежда в местната никарагуанска кухня.

  • Сипете 5 мл бананов сироп в чаша за капучино.
  • Разпенете 80 мл мляко и го налейте в чашата.
  • Добавете готовото кафе Master Origin Nicaragua.
  • Поръсете напитката с няколко парченца корнфелйкс.

Съвет: консумурайте веднага, за да се насладите на още хрупкавия корнфлейкс.

ОТКРИЙТЕ INDONESIA

Indonesia Discovery

Потопете се в историята на два от любимите експорта на Индонезия с това изкусително кафе моча.

  • Сипете 20 мл шоколадов сироп в голяма чаша.
  • Разпенете 120 мл мляко и го налейте в чашата.
  • Добавете готовото кафе Master Origin Indonesia.
  • Поръсете с малко чили тъмен шоколадов чипс (едро нарязан).

Съвети:

– Охладете шоколада в хладилника за малко и той ще се чупи по-лесно на малки парченца.

– Разбъркването на млякото, кафето и сиропа разкрива още повече от богатия дървесен аромат на напитката.

МАЩЕРКА И ГРЕЙПФРУТ В ETHIOPIA

Вдъхновено от популярната употреба на цитрусова мащерка в етиопския чай и инфузии.

  • Поставете клонка цитрусова мащерка в голяма чаша. Като алтернатива може да използвате и обикновена мащерка.
  • Сипете 10 мл розов сироп от герйпфрут.
  • Сложете 4 кубчета лед.
  • Налейте 90 мл тоник при леда.
  • Добавете готовото кафе Master Origin Ethiopia.

КОЛУМБИЙСКО PASSIOCCINO

Colombian Passoccino

Деликатно и кремообразно капучино с плодов аромат.

  • Поставете супена лъжица крем от маракуя в чаша за капучино. Или използвайте сладко от маракуя като алтернатива.
  • Добавете готовото кафе Master Origin Colombia.
  • Разпенете 80 мл мляко, но сипете само получената пяна.
  • Добавете крема от половин маракуя върху млечната пяна.

ГАЗИРАНА INDIA

Fizzy India

То е свежо и пикантно, а поднесено върху лед става утоляваща жаждата напитка.

  • Поставете 5 семена от кардамон в малка каничка и добавете готовото кафе Master Origin India. Така кардамонът ще овкуси кафето, докато приготвяте останалата част от напитката.
  • Изсипете 10 мл сироп от захарна тръстика в голяма чаша и добавете 5 кубчета лед.
  • Налейте 10 мл прясно изцеден лимонов сок и 80 мл газирана лимонада.
  • Сега вземете каничката и сипете кардамонотово кафе в чашата.
  • Декорирайте напитката с лимонова кора.