Историята

Caffitaly System се ражда през 2004 г. благодарение на група предприемачи, обединени от своята страст към кафето. Компаниятa бързо успява да се утвърди в производството и продажбата на кафе капсули, постигайки завиден успех в пазарния сегмент на бизнеса с кафе.Системата Caffitaly е иновативна система за производство на капсули, защитена от редица международни патенти. Нейната технология запазва вкуса и аромата на кафето от смилането на зърната до еспресото в чашата.Мисията на Caffitaly System е да създаде комбинирана полуотворена система в сегмента на кафе капсулите за еспресо. Тази система предлага на партньорите си възможност да се включат в производствения процес на всяка стъпка. Това е отлична възможност за лидери, които искат да се доближат до този сегмент, избирайки най-качествените продукти и услуги.Caffitaly развива партньорства с международни компании за печене на кафе, за да изгради, разшири и поддържа системата навсякъде по света. Целта е да задоволи пазарните нужди на потребителите, независимо дали те са у дома, в офиса, на хотел, в ресторант или кафене.

Производството

В момента Caffitaly System разполага с две модерни производствени бази.Първата е построена в северноиталианското градче Гаджо Монтано през 2004 г. През годините е разширена, за да се превърне в централа на компанията, както и в нейния производствен и логистичен обект.През 2010 г. компанията откри втори завод за производство в общинския град Роцано – един от най-индустриализираните райони близо до Милано.Фазите на производствения процес са: събиране и съхранение на зелено кафе, процес на подбор и почистване, печене, мелене, автоматизиран процес на опаковане, логистика и доставка.А ето и малко информация в цифри: 10 000 кв. м повърхност, 12 силоза за зелено кафе с общ капацитет 100 тона, 12 силоза за изпечено кафе с общ капацитет 50 тона, 1 машина за печене с капацитет 500 кг на час, 3 ролкови мелници за кафе, 7 опаковъчни линии за капсули. Максималният производствен капацитет на ден е 2.5 милиона капсули.

Системата

Години изследвания и разработки се необходими за създаването на Caffitaly – комбинирана система, състояща се от машини и капсули. Тя е лесна, бърза и удобна. С едно докосване приготвяте хубаво еспресо за секунди. Всеки компонент на Caffitaly System е проектиран и избран за постигане на най-добри резултати.Всяка капсула Caffitaly System съдържа 8 грама чисто мляно кафе. Това е идеалното количество кафе, за да се запази вкусът и ароматът на всеки бленд и да се използва технологията на системата по най-добрия начин.Капсулата е изградена от три различни слоя, за да съхрани кафето в херметизирана атмосфера. Тези условия предпазват кафето от светлина и кислород, което запазва неговия автентичен вкус и свеж аромат.Екстракцията на кафето се осъществява чрез преминаване на вода под високо налягане през горния филтър на кафемашината, инфузирайки равномерно всяко зрънце кафе. След това водата през долния филтър, което води до силно еспресо с интензивен аромат, покрито с гъста, богата пяна.

Напитките

Специалната форма на капсулите  Caffitaly  позволява да се опакова всякакъв вид кафе, независимо дали става дума за първокласно италианско еспресо, кафе американо или дълго кафе.Въпреки това, продуктова гама на италианската компания не се изчерпва дотук. Тя включва още вкусни напитки като лимонов чай, чай от лайка, ечемичен чай, билков чай, горещ шоколад, горещо мляко и други.