Зелен чай срещу бавен метаболизъм

Зеленият чай спомага за ускоряването на метаболизма и справянето с излишните килограми. Той е богат на антиоксиданти и съдържа изгаряща мазнините растителна съставка. Редовната му консумация ще ви помогне да се почувствате отново във форма, а с малко физическа активност ще постигнете впечатляващи резултати.

Лайка срещу безсъние

Чаят от лайка може да ви помогне да се справите с упоритото безсъние, което често пъти е породено от тревожност или депресия. В такъв случай е препоръчително да пиете чаша чай от лайка вечер преди сън. След дълъг и напрегнат ден лековитата напитка оказва приятно, отпускащо и успокоително въздействие.

Бъз срещу настинка

Чаят от бъз е общоукрепващо и имунозасилващо средство и ще ви помогне да се преборите със симптомите на настинка и грип. Особено подходящ е за зимата, когато ни атакуват най-много вируси. Плодовете на растението бъз неслучайно са използвани още от каменната епоха.

Маточина срещу стрес

Чаят от маточина се бори със стреса и помага срещу нервност и раздразнителност. Тази билка също така има укрепващо действие върху имунната система. Маточината помага и при борбата с хроничната умора, която също е следствие на стреса. Включете я в менюто си и тя ще ви пази от нервни заболявания.

Джинджифил срещу гадене

Чаят от джинджифил е много полезно средство за лечение на гадене и повръщане. Джинджифилът облекчава бързо тези симптоми при болни хора – достатъчно е да направите чай и да го пиете на малки глътки. При бременност полезното растение може да ви спаси от неприятното сутрешното неразположение.

Мента срещу подуване

С чай от мента можете да се справите с дискомфорта в стомашната област. Ако страдате от подуване на стомаха, задържане на газове, стомашно разтройство и чревни спазми, пийте ментов чай всеки ден и скоро ще почувствате облекчение. Прилагайте този трик всеки път, когато почувствате стомашно неразположение.По-долу ще откриете част от нашите страхотни чайове.