Зеленото кафе не е нов вид кафе, защото всяко кафе е зелено преди да бъде изпечено. Въпреки нарастващата популярност, няма много места, където да си поръчате чаша зелено кафе. Ако то все още е непознато за вас – непременно трябва да го опитате – вземете зелено кафе на дози или мляно. Вкусът му определено е по-различен от този на кафето, което сме свикнали да пием.

Начините да си направим зелено кафе обаче са същите. Използвайте любимия си метод за приготвяне на кафе – еспресо-машина, кубинска кафеварка, френска преса, джезве. Можете да го направите и като билкова запарка – залейте с гореща вода, похлупете и изчакайте няколко минути.

Препоръчителното съотношение е 10 г (1 с.л.) кафе към 200 мл вода. Преди консумация прецедете напитката през ситна цедка. Ако обичате да експериментирате, пробвайте различни методи, за да откриете този, който ви допада най-много.

Смилането на зеленото кафе също не се различава от това на стандартното – можете да използвате кафемелачка, хаванче и др. Най-добре е да смелите зърната непосредствено преди приготвяне, но за по-голямо удобство можете да си купите и готово смляно кафе.

По желание можете да овкусите кафето със захар или мед и да добавите мляко или сметана. Но вкусът е достатъчно добър и без да добавяте нищо. Пийте чаша зелено кафе 2-3 пъти на ден, половин час преди хранене. То няма странични ефекти и е безопасно при продължителна консумация, защото е натурално.

Зеленото кафе нашумя, след като д-р Оз го нарече „вълшебен лек за отслабване“ в популярно американско ток шоу. От тогава то се превърна в предпочитан начин за справяне с излишните килограми. Тайната се крие във високите нива на на хлорогенова киселина при суровото кафе, които значително намаляват след неговото изпичане.

Едни виждат резултати още след седмица, докато на други им трябва поне месец. Запомнете – комбинирането на зелено кафе със здравословно хранене и физическа активност ще подобри многократно вашите резултати. Но освен за загуба на тегло, зеленото кафе има редица други ползи за нашето здраве.

Това кафе е мощен антиоксидант и е богато на фибри. Освен това подобрява мозъчната дейност, понижава лошия холестерол и кръвната захар (затова се препоръчва при диабет). Дори ни помага да се борим със следите на времето. Така че, дори да нямате проблем с теглото, пак можете спокойно да го консумирате.

Все пак е добре да се консултирате с вашия лекар, ако искате да пиете зелено кафе по време на бременност и кърмене или ако страдате от язва, високо кръвно и заболявания на щитовидната жлеза. Наслаждавайте се на свежия аромат и сладостта на зеленото кафе, но с мярка. Защото в прекомерни количества и най-хубавите неща спират да са полезни.

Купете сега зелено кафе на дози или зелено кафе мляно.

По-долу ще откриете нашата гама от зелено кафе.